Beach Theater

location Noordwijk, Netherlands
date 2015
client Stichting Kunstklank
program temporary theatre
surface 500 m²
status completed
design team Studio Akkerhuis

This temporary theatre was our proposal at the request of a local association that organized a summer festival, inviting all kinds of artists. By the North Sea, at sunset, this place was about to receive musicians, actors, dancers, storytellers, and any event related to the summer festival.

Our goal was to create a flexible space, adaptable to different stage, technical and audience configurations, that welcomes and encourages closeness between artists and spectators. Built with the limited budget of the sponsors, the structure was almost exclusively made of recycled materials: surf masts, steel cables, fabrics and wooden pallets. Easy to assemble and to package once the festival was over, this simple and light structure was integrated into the site’s spirit, creating a cosy shelter, comfortable for the audience, practical and efficient for the staff, and a large range of artistic expressions.

 

Category:

Tags: